Ebru Karakaş Düzyol Ebru Karakaş Düzyol

Ortaokul Müdürü

ekarakas@fideokullari.k12.tr

Ebru Karakaş Düzyol

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği yan alanıyla tamamladı.  Üniversite eğitiminin ardından dil eğitimi almak üzere üç yıl bulunduğu İngiltere'de dil eğitiminin yanında çeşitli okullara gözlemci olarak ziyaretler gerçekleştirdi. Türkiye'ye döndükten sonra Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Özel Kemer Koleji, ENKA Okulları ve Terakki Vakfı Okullarında sınıf öğretmenliğinin yanı sıra uzun yıllar zümre başkanı olarak görev aldı. Terakki Vakfı Okulları Tepeören Kampüsünde IBPYP (Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı) Koordinatörlüğü yaptı.

Ulusal ve uluslararası pek çok IBPYP eğitimine katıldı, pek çok seminerde sunumlar gerçekleştirdi. Düzenlediği öğretmen eğitimleri ve veli atölyeleriyle PYP'nin uygulanmasında etkin rol aldı. IB'nin Program Liderliği eğitimini tamamlayarak IBEN üyesi olmaya hak kazandı. Dünyanın pek çok yerinde IB programları uygulayan okulların değerlendirilmesi sürecinde okul ziyaret ekibinde program lideridir.

Fide Okulları İdealtepe Kampüsünde Ortaokul Müdürü olarak görev yapıyor.