Mehmet Kartal Mehmet Kartal

Akademik Müdür Yardımcısı

mkartal@fideokullari.k12.tr

Mehmet Kartal

2006 yılında Ege Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Gönüllü olarak özel gereksinimli çocuklarla çalışmaya başladı. Gazi Üniversitesinin Özel Eğitim Öğretmenliği Programına katılarak 2015 yılına kadar İzmir'de bu alanda çalışmaya devam etti.

2015 yılında İstanbul’a taşındı ve 2018 yılına kadar Özel Koşuyolu Mozaik İlkokulunda Sınıf Öğretmeni olarak çalıştı. Özyeğin, Yeditepe, Bilgi üniversitelerinde yapılan yaz okullarında FPS (Future Problem Solving), Düşünme Becerileri, Zihin Oyunları, Kriminoloji ve Kriptoloji dersleri verdi. 2017 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler Yüksek Lisans Programı bünyesinde hazırladığı tezi "Çocuklarda Matematik Dersinde Kullanılabilecek Farklılaştırma Stratejileri" ile ilgili çalışmaları hâlen devam ediyor.

Yıllardır eğitimin çok farklı noktalarında; yetersizliği olan, normal sayılan ya da üstün yetenek potansiyeli olan öğrencilerle çalışmış biri olarak her çocuğun farklı olduğunu, dolayısıyla aslında her çocuğun "özel eğitime" ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle de "özel" kelimesinin içini doldurmak çalıştığını söylüyor.

Çocukluğundan beri müzikle ilgilenmekte olan Kartal, dijital platformlarda kendi bestelerini yayınlıyor ve çocukluk arkadaşlarıyla birlikte kurduğu bir grupla konserler veriyor. Ayrıca birçok çizgi filmde şarkılar söylüyor.

Fide Okullarında Akademik Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.