Sevgi Tekbaş Sevgi Tekbaş

Türkçe Bölüm Başkanı

stekbas@fideokullari.k12.tr

Sevgi Tekbaş

1981 yılında Büyükada'da doğdu. Balıkesir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde lisansını, Başkent Üniversitesinde tezsiz yüksek lisansını tamamladı.

Kitaplara olan tutkusu nedeniyle küçük yaşlardan itibaren edebiyat okumak, öğretmen olmak istedi.

Yaratıcı Drama Liderliği eğitimini 2018 yılında tamamladı. Eğitimin kendisine kazandırdıklarını gerek derslerde gerek okullarda kurduğu kulüplerde öğrencilerle birlikte zenginleştirdi. Kitapların renkli dünyasını, öğrencilerin hayal güçleriyle buluşturmak için çalışmalar yaptı. Dünyanın pek çok ülkesine seyahat etmeyi seviyor. Bu ülkelerin ressamlarını, heykeltraşlarını yakından tanımanın kendisine değer kattığını düşünüyor. Doğa, hayvanlar, bisiklete binmek, yürüyüş onun vazgeçilmezleri arasında.

Fide Okulları İdealtepe Kampüsünde Türkçe Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.