I. FidEducation Öğretmen Atölyeleri

FidEducation Öğretmen Atölyeleri Nedir?

Fide Okulları kurulduğu günden bugüne, eğitimin esas taşıyıcısının öğretmen olduğuna inanarak “mutlu öğretmen” sloganıyla hareket ediyor ve öğrenmenin hiyerarşilerde değil, meslektaşlar ve uygulama topluluklarında geliştiğine olan inancıyla adeta bir Öğretmen Akademisi gibi çalışmalarını yürütüyor.

“Birbirimizden Öğreniyoruz”, “Benimle Oynar mısın?”, “Açık Kapı-Açık Okul”, “Anaokulu Öğretmen Eğitimleri” etkinlikleri Fideli öğretmenlerin birbirlerini beslemek ve meslektaşlarına ilham vermek adına Fide Okulları çatısı altında gönüllü olarak yapıldı, yapılıyor.

Fide’nin 9. yılında bu çalışmaları tek bir çatı altında toplamak ve ülkenin diğer öğretmenlerini de bu süreçlere dahil etmek için FidEducation Öğretmen Atölyelerini başlatıyoruz.

I. FidEducation Öğretmen Atölyeleri, 22 Şubat 2025 Cumartesi günü Fide Okulları Serpil Yazıcı Kampüsünde gerçekleştirilecek. Siz de bu heyecan verici buluşmada atölye çalışmanız ya da sunumunuzla yer almak istiyorsanız Atölye Çalışması/Sunum Başvurusu sayfasındaki soruları yanıtlayarak hemen başvuruda bulunabilirsiniz.

I. FidEducation Öğretmen Atölyelerinde katılımcı olarak yer almak istiyorsanız aşağıdaki Katılımcı Ön Kayıt Formunda yer alan soruları yanıtlayarak kayıt olabilirsiniz.

1. FidEducation Öğretmen Atölyesinde Önemli Tarihler

Atölye / Sunum Yapacak Öğretmenler için
Atölye / Sunum için Son Başvuru: 4 Aralık 2024, Çarşamba, Saat 14.00
Atölye / Sunum Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması: 20 Aralık 2024, Cuma
Katılımcı Öğretmenler için
Ön Kayıt Yaptıran Katılımcılarla Programın Paylaşılması: 23 Aralık 2024, Pazartesi
Ön Kayıtlı Katılımcıların Kesin Kayıtlarının Tamamlanması: 23-24 Aralık 2024
Kontenjana Bağlı Katılımcı Yeni Kayıtlarının Alınması: 25 Aralık 2024, Çarşamba
1. FidEducation Öğretmen Atölyesi: 22 Şubat 2025, Cumartesi - Fide Okulları Serpil Yazıcı Kampüsü

FidEducation Başvuru Süreci

I. FidEducation Öğretmen Atölyeleri atölye/sunum başvuruları sadece https://www.fideokullari.k12.tr/fideducation-ogretmen-atolyesi web adresinden elektronik olarak yapılabilir.

Başvurular, bireysel ya da ekip olarak (ekip lideri dahil en fazla 3 kişi) yapılabilir.

Bir kişi, birden fazla başvuruda bulunamaz.

FidEducation Sunum Kriterleri

• I. FidEducation Öğretmen Atölyelerinde çalışmalarını paylaşacak öğretmenler atölye/sunum sürelerini aşağıdaki gibi planlamalıdır:

Atölye çalışması için 50 dakika,
Sınıf içi sunum için 20 dakika,
Poster sunum için 10 dakika.

• Atölye çalışması/sunum kişisel bilgisayarlar ile yapılacaktır.
  • Atölye çalışması/sunum içeriği; okul öncesi, ilkokul, ortaokul seviye gruplarından bir konuyu kapsamalıdır.
  • Özgün olmalıdır.
  • Uygulanmış/uygulanabilir olmalıdır.
  • Pedagojik açıdan uygun olmalıdır.
  • Etik kurallara uygun olmalıdır.
  • Ayrımcılıktan uzak ve evrensel değerlere uygun bir dil içermelidir.
  • Farklı sosyoekonomik, kültürel ve öğrenme düzeylerine sahip gruplar için erişilebilir olmalıdır.

Son Başvuru Tarihi: 4 Aralık 2024, Çarşamba, saat 14.00.

Bu tarihten sonra e-başvuru sistemi otomatik olarak kapanacak ve yukarıda belirtilen tarih/saat sonrasında başvuru alınmayacaktır. Elektronik başvuru sürecinde bir sorunla karşılaşmanız durumunda yaşadığınız sorunu bize fideducation@fideokullari.k12.tr adresinden iletebilirsiniz.

FidEducation Başvuru Değerlendirme Süreci

FidEducation’da sunulacak iyi uygulamalar/materyaller, son başvuru tarihine kadar yapılan başvurular arasından, yukarıda belirtilen sunum kriterlerine göre Değerlendirme Kurulu tarafından seçilecektir. Değerlendirme sonuçları başvuru sahiplerine 20 Aralık 2024, Cuma günü e-posta ile açıklanacaktır.

Atölye / Sunum Başvuru Formu

Atölyenizin / Sunumuzun amacını kısaca özetleyiniz (250-500 kelime olacak şekilde yazınız.)
Atölyenizin / Sunumunuzun uygulama sürecine ait içerikleri (görsel, tablo, video vb.) Google Drive’da bir klasör oluşturarak bizimle linkini paylaşınız. (Erişim ayarlarını ''Bağlantıya sahip olan herkes'' şeklinde düzenleyiniz.
Atölyenizin / Sunumunuzun 3 dakikalık video özetini Google Drive’da bir klasör oluşturarak bizimle linkini paylaşınız. (Erişim ayarlarını ''Bağlantıya sahip olan herkes'' şeklinde düzenleyiniz.)
Atölyenin / Sunumun söz konusu eğitim alanında, öğrenciye veya öğretmenlere hangi konularda nasıl katkı sağladığını/sağlayacağını düşünüyorsunuz? Kısaca açıklayınız. (150 kelimeyi geçmeyecek şekilde yazınız.)
Atölye / Sunum formatınız nedir? (Örneğin; slayt, video, etkileşimli etkinlik vb.)
Atölye / Sunum için gerekli teknik ekipmanlar veya araçlar var mı? (Örneğin; projeksiyon, internet bağlantısı, ses sistemi vb.)
Atölye / Sunum içeriğiniz ile ilgili olarak başka kurumlar, uzmanlar veya öğretmenlerle işbirliği yaptınız mı? Yaptıysanız kurum/uzman/öğretmen isim bilgisini belirtiniz.

Katılımcı Ön Kayıt Başvurusu

I. FidEducation Öğretmen Atölyeleri Programı ön kayıt yaptıran katılımcılarla 23 Aralık 2024 tarihinde paylaşılacaktır. Ön kayıtlı katılımcıların kesin kayıt işlemleri 23-24 Aralık 2024 tarihlerinde tamamlanacak ardından program, kontenjana bağlı yeni kayıt işlemleri için 25 Aralık 2024 tarihinde dışarıya da açılacaktır.