Ceyhun Canikligil Ceyhun Canikligil

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

ccanikligil@fideokullari.k12.tr

Ceyhun Canikligil

1977 yılında İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünden mezun oldu.

2000-2008 yılları arasında Deniz Kunkut Film Yapım, Depo Film, Combo Film, Haylaz Prodüksiyon, İstisnai Filmler ve Reklamlar AŞ, Böcek Yapım, A&A Film Yapım şirketlerinde Yapım Sorumlusu olarak görev aldı.

2008 yılından itibaren TBWA, Güzel Sanatlar Saatchi, Manajans JWT, Medina Turgul, Magma İstanbul gibi ajansların markaları için yerli ve yabancı fotoğrafçılarla fotoğraf prodüksiyonları yaptı.

2010 yılında kurulan teknoloji şirketi Mobildna Bilişim Teknolojileri Arge LTD’de Kurucu Ortak ve Pazarlama Direktörü olarak görev aldı. Habertürk, Kitapyurdu, Kamil Koç, Tatil Sepeti gibi pek çok marka için teknoloji çözümleri geliştirilmesine katkı sundu.

2012-2016 yılları arasında Organize Filmler bünyesinde sinema filmi ve dizi yapımcılığı yaptı.

Lütfen Mesaj Bırakın (22. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması, Antalya 37. Altın Portakal Film Festivali Özendirme Ödülü), Kaçak Oyunlar (2005), Kesişme (1998), İki Dilenci Bir Müzisyen (1997, 10. Ankara Film Festivali Ulusal Kısa Film, Kurmaca Dalı Finalisti) isimli belgesel filmlerin yönetmenliğini yaptı.

2016 yılında eğitim-öğretime başlayan Fide Okullarının Kurucu Ortağı olan Ceyhun Canikligil, evli ve bir çocuk babasıdır.